Copywriting 4 Business

free forum for copywriters


You are not connected. Please login or register

11 TIPS COPYWRITING , NO 9 PALING BANYAK ORANG SALAH FAHAM

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

Admin


Admin
Berikut adalah 11 Tips Copywriting

1. buang benda tiada kaitan dengan produk, direct kepada produk

Salah: Produk X akan membantu anda menghilangkan sakit kepala

betul : Seramai 5003 orang telah hilang sakit kepala dengan produk ini

2. guna nombor yang tepat berdasarkan statistik

Salah: ramai orang telah berpuas hati dengan produk C
Betul : 4 juta rakyat malaysia telah berpuas hati dengan produk

3. Be The Boss
terus bagi arahan kepada pelanggan dengan arahan paling ringkas

panjang : jika anda berminat dengan produk ini, sila letakkan komen anda di bawah dan hubungi 01333333
pendek : hubungi saya di 013333333 untuk pembelian

4. berikan sebab kenapa mereka perlu ikut arahan anda

Not bad: Daftar jadi ejen sekarang
Better : untuk dapat peluang pendapatan sehingga RM4000 sebulan, berdaftarlah menjadi ejen sekarang

5. Berikan Sebab yang lebih baik dan fokus

ok laaa : ingin menjadi copywriting yg hebat, berdaftarlah segera dengan kami
power: ingin menjadi copywriting & memenangi hati pelanggan dalam 5 ayat? berdaftarlah segera

6. cari testimoni terbaik, bukan yang syok sendiri

ok laa: Aiman tu bagus dalam copywriting, recommended
power: aiman tu mmg gila, baru tulis satu copywriting dah ada sale RM10k masuk. mmg power bekerja dengan dia

7. jangan lari dari bantahan

kalau dibantah keras, jangan terlalu melawan,
rileks dulu , cari key point yg betul,
kemudian baru reply.

objektif copywriting ialah menjual dengan ayat indah,
kita melawan pun dengan ayat indah.

8. buang kepoyoan diri, utamakan matlamat client

power : saya pakar dalam penulisan copywriting dengan 10 minisite yang ada 1 juta pengikut
gila power : saya pakar dalam penulisan yang menjadikan pelawat menjadi pembeli

9. JANGAN GUNA TANDA SERU

tanda seru hanya digunakan oleh penulis yang malas untuk memberi penekanan kepada ayat,
dah xde idea power ke sampai kena guna tanda seru?

guna lenggok bahasa yang betul,
practices make perfect

10. Jangan terlalu over konfiden kecuali anda betul2 layak

ok laaa : kami menawarkan perkhidmatan printing banting yang paling pantas di kuala lumpur ( ye ke ni bro?)
power : print banting dengan kami untuk dapatkan diskaun 20% untuk pembelian seterusnya

11. jangan banyak sangat kata sifat

merepek : Koleksi periuk yang cantik ini akan dapat membuatkan dapur anda lebih hidup dengan bau wangian tumisan, dapatkan periuk yang menawan ini sekarang.

ok sket : dapatkan koleksi periuk yang menawan ini sekarang untuk menceriakan dapur anda

power: tunjuk je gambar dengan detail produk, bawahnya tulis "design by XXXXX"


sumber diambil dari google,
translate je pun~

View user profile http://cw4b.getforum.net
Wow. Thank you.

View user profile
Terbaik.. Smile

View user profile
Mantopp
Tengs

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum